Seksiyonel Kapılar

Seksiyonel Kapılar

Endüstriyel seksiyonel kapılar, fabrika, depo, antrepo, itfaiye kapıları, otopark (garaj) kapıları gibi geniş aralıklara sahip alanları kapatmak için kullanılmaktadır. Yüksek güvenlik, ısı yalıtımı, ses yalıtımı ve yüksek hava izolasyonu sağlaması gibi sebeplerden dolayı pek çok şirketin tercih ettiği kapılardır. Yapıların mimari özelliklerine göre özel tasarım ve renkte imal edilebilir. Yatay olarak üst üste dizili, izolasyonlu panellerin yukarıya doğru kaymasıyla çalışır.

Endüstriyel seksiyonel kapıların dört bir yanı toz fitilleriyle çevrili olup, pek çok emniyet sistemi ile donatılmıştır. Her binaya uygun boyutta üretilebilen kapılar, üstün kaliteli ve kullanışlı yapıda oldukları için uzun ömürlü kullanım sağlamaktadır. Fabrika, depo gibi alanlar için yüksek konfor sağlayan seksiyonel kapılar, iş verimini olumlu etkilemektedir. Hızlı açılabilmeleri, açıldıkları zaman alan kaybı yaratmaları gibi sebeplerden dolayı iş yerlerinin günlük iş akışında bir aksamaya sebep olmamaktadır.

Otomatik ve manuel olmak üzere iki çeşitte üretilebilmektedir. Otomatik seksiyonel uygulamalarda kapı uzaktan kumanda, loop dedektör, radar, emniyet fotoseli, siviç ve pnömatik emniyet sistemi ile açılabilmektedir. Üstelik kapıların motorları ipli manuel ve zincir calaskal sistemli olarak üretilmektedir. Bu özelliği sayesinde, elektrik kesintisi yaşandığı anda kapıyı manuel olarak açıp kapama mümkün hale gelmektedir. Seksiyonel kapılarda düşmelere ve yaralanmalara karşı önlem için yay kırılma emniyet cihazı ile halat kopma emniyet cihazı bulunmaktadır. Bu özellikleri sayesinde iş güvenliği ve emniyeti sağlamaktadır.

Kapı sektöründe son yılların en büyük yeniliği olarak görülen seksiyonel kapıların en ön plana çıkan özellikleri; hızlı açılmaları, açıldıklarında alan kaybına sebep olmamaları, dört bi yanındaki lastik fitilleriyle üstün sızdırmazlık, kapı gövdesinde galvanize çeliğin mukavemeti ve içindeki yüksek yoğunluklu poliüretan malzemenin yalıtım değerleridir.

Bina yapısına göre imal edilebilmektedirler. Kapı üst kotu ile tavan arasındaki boşluğu en uygun şekilde kullanarak, ray içerisinde kayarak yataklanırlar. Bu boşluğun mesafesine göre değişik yataklama alternatifleri mevcuttur. Manuel ve motorlu olarak uygulanabilmektedirler.

Yerçekimine karşı hareket eden tüm mekanizmalarda olması gerektiği gibi seksiyonel kapılarda da, düşmelere ve yaralanmalara karşı halat kopma emniyet cihazı ve yay kırılma emniyet cihazı uyguladığımız kapılarda standarttır.

Bunun yanında kapı alt kenarının bir cisme veya insana teması ile kapı hareketini kesen optik sensör veya temassız durdurma sağlayan öncü fotosel standart olarak sunulmaktadır.

Our Score
Whatsapp
BAF Alüminyum
BAF Alüminyum
Merhaba!
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
1